Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Huidverzorging tijdens chemotherapie , bestraling of langdurige medicatie gebruik

IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – Groene Cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

LET NATURE BE YOUR MEDICINE

 

IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – Groene Cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

 

Dankzij deze unieke samenstelling zijn de IK Skin Perfection producten zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden en zijn ze veilig te gebruiken tijdens chemokuren, bestralingen en tijdens intensief medicatiegebruik. Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere zware medicatie gebeurt er veel met de huid. De huid heeft in deze periode speciale aandacht en rust nodig. Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen en beschermen van de huid kan er aan de neveneffecten vaak iets gedaan worden.

 

Het belangrijkste wat we voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit. Alle IK Skin Perfection producten zijn dankzij de natuurlijke en pure samenstelling en het NO-Label veilig te gebruiken voor deze kwetsbare huid.

 

De huid die bestraald wordt heeft echter specifiekere  wensen…

 

De Medical serie wordt gebruikt voor een overgevoelige huid bij chemotherapie, bestraling of zwaar medicatie gebruik.

 

Deze zijn vrij van:

• Hormoon ontregelende ingrediënten (phyto-oestrogeen- zoals soja, aloe vera, venkel, salie,

hop, teunisbloem, avocado)

• Verstorende bestanddelen zoals metalen bij bestraling

• Chemische toevoegingen; conserveringsmiddelen of emulgatoren

• Parabenen, sulfaten, aluminium en paraffine

• Parfum, geurstoffen en aloholen

• BPA vrije glasverpakking

 

* Artsen adviseren bovenstaande stoffen te vermijden bij chemo, bestraling of intensieve medicatie toediening.

 

MEDICAL KIT  €79,95

Speciaal voor de zeer gevoelige huid, de door medicatie aangetaste huid en voor de huid bij bestraling,  hebben wij de Medical Kit ontwikkeld. De producten uit deze kit zijn veilig te gebruiken tijdens  bestraling,chemokuur of tijdens intensief medicatiegebruik.

 

Silk+:                     Milde, ultrazachte 3 in 1 reiniging.

Recover+:               Huidherstellende 24H crème.

De-itchy+:              Sublieme huidherstellende olie

 

De -Itchy+ is heel goed te gebruiken voor de gevoelige en jeukende hoofdhuid en geeft direct verlichting.