Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

HEALTHY CRUESLI

Cruesli, heerlijk door de yoghurt als start van de dag! Uiteraard kun je gaan voor de supermarkt variant, maar heel gezond is deze vaak niet. Deze zit boordevol suikers en daarnaast vol met tarwe. Probeer deze suiker- en glutenvrije cruesli eens!

RECEPT:
Ingrediënten
• 1 eiwit
• 15 gram zonnebloempitten
• 25 gram pompoenpitten
• 50 gram amandelmeel
• 10 gram kokosrasp
• snufje zout
• 1 eetlepel agavesiroop
• 2 tl kaneel

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop het eiwit in kom, totdat het zo stevig is en je de kom letterlijk op z’n kop kunt houden. Mix in een los bakje de pitten samen met de kokosrasp en kaneel. Voeg een eetlepel agavesiroop en het amandelmeel toe aan het eiwit en schep dit voorzichtig door elkaar. Zet een bakblik klaar, schoon of met bakpapier erop, en verspreid daarover de amandelmeel mix. Voor een lekkere crunch maak je kleine brokjes of hoopjes. Bak de cruesli ongeveer 12 minuten en houd de oven goed in de gaten! Door de agave siroop kan het sneller aanbranden. Haal het bakblik uit de oven en schep de cruesli even om/door en bak het vervolgens nog ongeveer 5 minuten. Laat de cruesli afkoelen en gebruik in yoghurt* met wat vers fruit en een handje (pecan)noten.

* Note: Een goede vervanger voor de normale yoghurt is soya yoghurt. Deze is vrij van zuivel en gluten. Deze plantaardige variatie op yoghurt is gemaakt van sojabonen en is de perfecte start van de dag, zeker als deze knapperige cruesli er aan toegevoegd wordt.
Enjoy!