Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

6X TIPS • OM JE KEUKEN GEZOND IN TE RICHTEN

6X TIPS • OM JE KEUKEN GEZOND IN TE RICHTEN

Wat moet je in je keuken hebben staan en wat moet je toch echt weggooien?
Zó krijg je een gezonde keuken:

Elimineer deze items uit je keuken:

#1. Suikers
De geraffineerde variant. Deze kun je het beste zo weinig mogelijk tot je nemen. Wil je toch zoetigheid? Kies dan voor alternatieven als fruitsuikers, rauwe honing of kokosbloesemsuiker. Deze bevatten betere voedingsstoffen en laten je bloedsuikerspiegel niet zo stijgen.

#2. Bewerkte voedingsmiddelen
Laat voedingsmiddelen met een mega lange ingrediëntenlijst links liggen. Ga voor natuurlijk en onbewerkt, zoals de natuur het bedoeld heeft!

#3. Alcohol
Alcoholische drankjes zijn op z’n tijd heerlijk, maar niet zo goed voor lichaam en geest. Het vermindert onder andere je spiermassa en vertraagt je stofwisseling.

 

Omarm deze foods in je keuken:

#4 Groenten!
Alles wat groen is is goed voor je ;). Van groenten kun je niet gauw teveel eten, probeer ze bij iedere maaltijd toe te voegen (bij voorkeur is je bord voor het grootste deel gevuld met groenten). Groenten zitten boordevol voedingstoffen, vezels en vitaminen!

#5 Eieren
Eieren zorgen voor langere verzadiging door de eiwitten en vetten en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevat het vitamine A, B12, D, ijzer, zink en Omega-3-vetzuren. Eet gerust een eitje!

#6. Vis
Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel zijn super gezond voor je! Voor je hart en bloedvaten. Maar ook voor het functioneren van je hersenen en zenuwen, voor je huid en ogen en om je hormonen in balans te houden.